News

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένταξη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ΔΙ.Ο.ΒΙ.

10.7.24

Τα μέλη του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) στην 101η Συνάντησή τους με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισαν τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), εκπροσωπούμενη από τη Διευθύντριά της, κα Αργυρώ Τζορμπατζάκη ως το 11ο συνεργαζόμενο μέλος!

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. αποτελεί ένα δυναμικό χώρο ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών, με στόχο την προαγωγή της οικονομικής πληροφόρησης και την υποστήριξη του κοινού των μελών του στην επίτευξη των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών τους στόχων. Μέσω του ΔΙ.Ο.ΒΙ. οι ενδιαφερόμενοι/ες  έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ειδικούς του χώρου, να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια, ημερίδες, επισκέψεις, και να αξιοποιήσουν μια πλούσια συλλογή από πηγές που συνιστούν οι συλλογές των μελών του.

Η Βιβλιοθήκη του ΠΑΜΑΚ αποτελεί μια εξέχουσα Βιβλιοθήκη με μακρά παράδοση στην παροχή οικονομικής πληροφορίας, η οποία έρχεται να ενισχύσει το Δίκτυό μας με την εμπειρία και τις γνώσεις της. Η ένταξη της  Βιβλιοθήκης του ΠΑΜΑΚ αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση του Δικτύου, επεκτείνοντας τα γεωγραφικά του όρια, μιας και είναι το πρώτο εκτός Αττικής μέλος του, προάγοντας τη διασύνδεση και την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε βιβλιοθήκες, ερευνητές/τριες  και επαγγελματίες του τομέα της οικονομίας. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία και δικτύωση, προσδοκούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους χρήστες μας, συμβάλλοντας στην προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στον τομέα της οικονομικής πληροφόρησης.

Η Βιβλιοθήκη του ΠΑΜΑΚ διαθέτει μια πλούσια συλλογή από εξειδικευμένες πηγές, καθώς και μια ομάδα έμπειρων βιβλιοθηκονόμων που θα συνεισφέρουν ενεργά στις εργασίες του Δικτύου επιτρέποντας στις κοινότητές μας να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο ποιοτικές και αξιόπιστες πληροφορίες.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα αποβεί αμοιβαία επωφελής και θα ενδυναμώσει περαιτέρω τον ρόλο του Δικτύου μας ως πρωτοπόρου στην παροχή οικονομικής πληροφόρησης.

Στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. (http://diovi.lib.unipi.gr/) υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το Δίκτυο, τις δράσεις και τα μέλη του, καθώς και για τη διαδικασία ένταξης νέων μελών.