CVs of invited speakers
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρίστος Κατηφόρης είναι οικονοµολόγος-διεθνολόγος  
Γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονοµικά, Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις λαµβάνοντας πτυχία από το Τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών και το Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και Δηµόσιας Διοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε τα µεταπτυχιακά πρώτα στο Πανεπιστήµιο Warwick της Αγγλίας και µετά στo Athens Joint PhD Program in Economics, ειδικευόµενος στην οικονοµική πολιτική, στα διεθνή νοµισµατικά θέµατα, καθώς και στις οικονοµίες της Ανατολικής Ευρώπης.  
Εργάζεται από το 1997 στη Διεύθυνση Οικονοµικών Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος, και από το 2014 προΐσταται του Τµήµατος Διεθνών Οικονοµικών Εξελίξεων.   
Ειδικεύεται στην ανάλυση των εξελίξεων στη ζώνη του ευρώ και σε θέµατα διεθνών κρίσεων, συναλλαγµατικών ισοτιµιών, διεθνούς εµπορίου και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.  
Συµµετέχει σε διεθνή συνέδρια και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε επιτροπές και οµάδες εργασίας, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη και τον Οργανισµό Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι.