CVs of invited speakers

Βιογραφικό σημείωμα ομιλήτριας

 

Τίτλος: Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας

Φορέας εργασίας: Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)

Η Θεοδώρα Αντωνακάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), συντονίζει το έργο της Τράπεζας στον συγκεκριμένο τομέα καθώς και την έρευνα στο πλαίσιο της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) και εκπροσωπεί την Τράπεζα στο Δίκτυο Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα Πράσινο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (NGFS).

Είναι μέλος της ομάδας εργασίας για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση και την Πράσινη Οικονομική Μετάβαση του Υπουργείου Οικονομικών και έχει εργασθεί ως σύμβουλος μελετών σε σημαντικό αριθμό διεθνών έργων σχετικών με τη βιωσιμότητα, τον πολεοδομικό, αστικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, ενώ για το έργο της έχει βραβευθεί από την Europa Nostra και το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας.

Έχει αποφοιτήσει από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το University of London, όπου ήταν Honorary Research Fellow.

Έχει διδάξει στο Syracuse University, στο University of Stirling και στο School of Nordic Urban Design ενώ, από το 2014, διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά με κριτές και άλλες εκδόσεις, ενώ έχει γράψει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους.