CVs of invited speakers

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ελεάννα Γαλανάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Δραστηριοποιείται επιστημονικά στον ευρύτερο χώρο της Στρατηγικής και Διεθνούς Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου είναι γνωστή κυρίως για την έρευνά της στα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, , την επίδραση του μάκρο-περιβάλλοντος στο HR, την εξωτερική ανάθεση και τη σχέση διοικητικών πρακτικών και απόδοσης.


Επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους με το σύστημα των κριτών, με αξιόλογο αριθμό έτερο-αναφορών (>1800 αναφορές- Google Scholar)). Είναι συγγραφέας ή επιμελήτρια 7 βιβλίων στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης και έχει αναπτύξει πλήθος πανεπιστημιακών σημειώσεων και εκπαιδευτικού υλικού. Για το επιστημονικό της έργο έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε ερευνητικά και συμβουλευτικά έργα, κυρίως διεθνούς προσανατολισμού, στους χώρους της διοίκησης και οργανωσιακής συμπεριφοράς και έχει υπηρετήσει επανειλημμένως ως κριτής ερευνητικών έργων και επιχειρηματικών προτάσεων για διάφορους φορείς, τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς.
Διδάσκει διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, οργανωσιακή συμπεριφορά, μάνατζμεντ, επιχειρηματικότητα, consulting και HR metrics σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει αναπτύξει και εφαρμόζει καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία στη διδασκαλία των ανωτέρω μαθημάτων (προσομοιώσεις και μελέτες περίπτωσης).

.