Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Βιβλιοθήκη Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης



Βιβλιοθήκη ΥΠ.ΟΙ.ΑΝ

Φορέας        

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Διεύθυνση

Νίκης 5 – 7, Αθήνα

Τηλέφωνα

210-3332004

Τηλεομοιοτυπία

210-3332005

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

library@mnec.gr

Έτος ίδρυσης - Σκοπός 

Η βιβλιοθήκη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που τότε ονομάζονταν Υπουργείο Συντονισμού,  ιδρύθηκε το 1971 και στεγάζονταν στην Ιπποκράτους 3-5,στην Αθήνα.

Το 1975 η Βιβλιοθήκη μεταφέρεται στον 1ο  όροφο του Κεντρικού Κτηρίου του Υπουργείου στο Σύνταγμα.

Σε ποιους απευθύνεται

Εξυπηρετεί τους εσωτερικούς χρήστες οι οποίοι είναι υπάλληλοι του υπουργείου, όπως επίσης και τους εξωτερικούς που είναι φοιτητές, καθηγητές, μεταπτυχιακοί από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας μας, μαθητές, ερευνητές, κ.τ.λ.

Εξειδίκευση θεματικών περιοχών (πρωτεύοντες δευτερεύοντες) επιγραμματικά

Η θεματολογία του υλικού της βιβλιοθήκης, δεδομένου ότι το υπουργείο μας είναι οικονομικό, περιλαμβάνει γενικότερες θεματικές ενότητες, που καλύπτουν τη Βιομηχανία, το Εμπόριο, τις Οικονομικές Επιστήμες κτλ.

Συλλογές

Οι συλλογές του υπουργείου περιλαμβάνουν οικονομικού ενδιαφέροντος βιβλία, περιοδικά, πληροφοριακού υλικό, ΦΕΚ , την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκή Ένωσης, Συλλογή της Νομολογίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κ.α. Επίσης περιλαμβάνει ειδικές μελέτες από το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ, το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ και Εκδόσεις της ΕΣΥΕ

Υπηρεσίες

Στη Βιβλιοθήκη του ΥΠ.ΟΙ.ΑΝ  λειτουργεί αναγνωστήριο δέκα (10) θέσεων, το οποίο είναι στη διάθεση των χρηστών.

Υπηρεσίες προς τα μέλη του Δικτύου και τους αναγνώστες αυτών

Δανεισμός σε εσωτερικούς χρήστες, Αναγνωστήριο, εξυπηρέτηση χρηστών και παρότι η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική για το ευρύ κοινό, εφαρμόζουμε τον διαδανεισμό για τις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου.

Προσωπικό

2 άτομα