Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ανακοινώσεις
Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.), στο πλαίσιο των δράσεων του 2020, διοργανώνει το τρίτο σεμινάριο απομακρυσμένης εκπαίδευσης (webinar), με θέμα:

«Υπηρεσίες ακριβείας από τη Βιβλιοθήκη: Η εμπειρία της Βιβλιοθήκης του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας»

Eduardo E. Quintero Orta

Επικεφαλής της Ομάδας Ενοποιημένου Γραφείου Πληροφόρησης και Υπηρεσιών Διαδανεισμού και Ερευνητής Βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιοθήκη του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας

Περίληψη: Η Βιβλιοθήκη του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank Group: WBG) εξυπηρετεί μια κοινότητα περίπου 16.000 μελών προσωπικού που εργάζονται στα κεντρικά γραφεία στην Washington DC, των ΗΠΑ και στα γραφεία της σε περισσότερες από 150 χώρες. Απαντάμε σε περισσότερα από 4.000 ερωτήματα τον μήνα και οργανώνουμε δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα κάθε χρόνο. Η Βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 100 βάσεις δεδομένων και σε χιλιάδες ηλεκτρονικά περιοδικά για το προσωπικό. Το ερευνητικό πρόγραμμα του WBG εκτείνεται από τη Γεωργία μέχρι τα Ύδατα και ό,τι σχετικό.

«Μοντέλα και προσεγγίσεις για τη διερεύνηση της πληροφοριακής συμπεριφοράς: προκλήσεις και ευκαιρίες για τις οικονομικές βιβλιοθήκες και τις υπηρεσίες πληροφόρησης»
Εισηγητής ο Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και
Μουσειολογίας , κ. Πέτρος Κωσταγιόλας

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί.

Εάν δεν προλάβατε να κάνετε αίτηση και ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε, μπορείτε να μας στείλετε ένα email στο diovi.libraries@gmail.com με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) και αν υπάρχει κάποια κενή θέση θα σας ενημερώσουμε με email για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς:
Τηλέφωνο: 210 4142022 (Ανθή Κατσιρίκου) και 2104142031 (Ιωάννα Τσιμάρα)

Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος δημοσίευσε πρόσφατα το τελευταίο τεύχος της online έκδοσής της Βιβλιογραφία (αρ. 54, Ιαν.-Μάρ. 2020) με θέμα Η πανδημία Covid-19 και η οικονομία. Το τεύχος περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονική μορφή από τις συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης και από ελληνικούς και διεθνείς ιστοχώρους, ελεύθερα προσβάσιμους στο διαδίκτυο, με έμφαση στην οικονομική διάσταση της πανδημίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Βιβλιοθήκη παραμένει στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Τμήμα Βιβλιοθήκης, Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, *Ελ. Βενιζέλου 21, 10250 Αθήνα
210-3202446, 210-3202396 210-3202129
library@bankofgreece.gr