Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Ανακοινώσεις

Ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) – Ομιλία κ.
Γιάννη Μαμάη
1η Διάλεξη Β’ Κύκλου Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου για Βιβλιοθήκες

 

Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) που περιλαμβάνουν ενημερωτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου, διοργανώνει ομιλία και ξενάγηση για το κοινό στους χώρους της Βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 (Αμερικής 11, Αθήνα).

Οι  συμμετέχοντες  θα  έχουν  τη  δυνατότητα  να  παρακολουθήσουν  αρχικά  την  ομιλία του κ. Γ ι ά ν ν η  Μ α μ ά η, τυπογράφου και εκδότη των εκδόσεων Gutenberg. Ο κ. Μαμάης ασχολείται πολλά χρόνια με την αισθητική και καλλιτεχνική πλευρά των βιβλίων. Θα μας μιλήσει για την τέχνη και την τεχνική του βιβλίου και θα μοιραστεί μαζί μας την αγάπη και το μεράκι του για τα βιβλία. Η ομιλία θα αρχίσει στις 15:00  (διάρκεια περίπου 30 λεπτά).

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του ΚΕΠΕ. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη συλλογή και τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης. Στις 16:00 θα ξεκινήσει η 1η ομιλία του Β’ Κύκλου Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου για βιβλιοθήκες που διοργανώνει το ΔΙ.Ο.Β.Ι. για το έτος 2017. Η πρώτη διάλεξη του 2017 έχει στόχο να παρουσιάσει συνοπτικά τις πηγές της οικονομικής πληροφόρησης τις οποίες μπορεί να βρει ένας ερευνητής στις οικονομικές βιβλιοθήκες του ΔΙ.Ο.ΒΙ. Πολλές από τις πηγές αυτές αναφέρθηκαν κατά τον Πρώτο Κύκλο Διαλέξεων από τους Ομιλητές. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

31 Μαρτίου 2017

  • 15:00  Γιάννης Μαμάης (Εκδότης-Τυπογράφος, Εκδόσεις Gutenberg)

                    Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του ΚΕΠΕ

  • 16:00 Ιφιγένεια Βαρδακώστα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης) & Χριστίνα Δεληόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αν. Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης)      

                   «Παρουσίαση πληροφοριακών πηγών οικονομικού περιεχομένου»

 

H αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ, η οποία είναι απαραίτητο να υποβληθεί ηλεκτρονικά, όπως και περισσότερες πληροφορίες για τις διαλέξεις είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. http://diovi.lib.unipi.gr/, και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook: ΔΙΟΒΙ, Twitter: diovi­_helin. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Στο τέλος της  2ης ομιλίας θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής για τη συγκεκριμένη ομιλία .

Για  οποιαδήποτε   πληροφορία  μπορείτε  να  επικοινωνείτε  με  τη  Βιβλιοθήκη στο 210 3676347. Η είσοδος είναι ελεύθερη