Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Ανακοινώσεις

Αγαπητά μας μέλη, αγαπητοί συνεργάτες

Όπως γνωρίζετε, η διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της την 21η Απριλίου και παρέδωσε τη σκυτάλη στη Σάρτζα των Αραβικών Εμιράτων.

Υπήρξε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, διάρκειας ενός έτους -το πρώτο αυτής της εμβέλειας και διάρκειας που φιλοξένησε η πόλη της Αθήνας- και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με περισσότερες από 600 δράσεις, ενεργοποιώντας τον δημόσιο χώρο, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικές κοινότητες ανθρώπων, προωθώντας τη φιλαναγνωσία και αναδεικνύοντας τις πολυδιάστατες όψεις της αφήγησης.

Η πραγματοποίηση της διοργάνωσης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ενεργό συμμετοχή σας. Οι ιδέες, οι προτάσεις και η συμβολή σας υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ως Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, υπήρξαμε ο φορέας προγραμματισμού και συντονισμού της διοργάνωσης. Μέσα σε αυτόν τον πολύ εντατικό και πυκνό χρόνο, αποκτήσαμε την εμπειρία και τα εργαλεία για να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο τις στοχεύσεις του Δικτύου: συνέργειες, δικτύωση και συνεργασία ανάμεσα σε πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, μικρότερους και μεγαλύτερους, δημόσιους και ιδιωτικούς, αποσκοπώντας στην εδραίωση της Αθήνας ως προορισμό και σύγχρονου πολιτισμού.

Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη χρονιά γεμάτη «Βιβλία Παντού» και για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.


Με εκτίμηση

Εριφύλη Μαρωνίτη,

Διαχειρίστρια Έργου «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», Συντονίστρια Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων

Φοίβος Σακαλής,

Συντονιστής Προγράμματος «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», Συντονιστής Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων