Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Βιογραφικά προσκεκλημένων ομιλητών
Βιογραφικό σημείωμα


Η Στέφανη Λιασή είναι Θεματική Βιβλιοθηκονόμος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο από το 2009. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Θεσσαλονικής στο τμήμα “Βιβλιοθηκονομία και συστήματα πληροφόρησης”. Στη συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο απο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα “Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα”.

Σύντομο Βιογραφικό


Η Ιφιγένεια Βαρδακώστα είναι υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο ίδρυμά της, είναι μέλος διαφόρων επιτροπών των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, ενώ συμμετέχει και σε διεθνή δίκτυα και επιστημονικές ομάδες αναφορικά με τη γεωγραφική πληροφορία. Η Βιβλιοθήκη στην οποία εργάζεται είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.), και της Ομάδας Ακαδημαϊκών Γεωγραφικών Βιβλιοθηκών. Είναι μέλος του Map and GIS Curators Group (MAGIC) και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Journal of Map and Geography Libraries (JMGL).


Βιογραφικό σημείωμα

Η Ευτυχία Βραϊμάκη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και μέλος του Εργαστηρίου Διαχείρισης της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι πτυχιούχος βιβλιοθηκονόμος και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Χρηματοοικονομικά & Χρηματοοικονομικά Πληροφοριακά Συστήματα από το University of Greenwich, London της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2010 της απονεμήθηκε Διδακτορικό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Διαχείριση Γνώσης & Οργανωσιακή Συμπεριφορά) από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Εμμανουήλ Γαρουφάλλου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου «ΜεταΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων» (MetaDATA LAB) και Διευθυντής του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Διδάσκει μεταξύ άλλων τα μαθήματα ‘Διαχείριση Συλλογών, Πληροφοριών και Ερευνητικών Δεδομένων’, ‘Ψηφιακές Βιβλιοθήκες, Ψηφιακά Αρχεία και Καταθετήρια’, και ‘Μεταδεδομένα, Ανοικτά Συνδεδεμένα Δεδομένα και Οντολογίες’. Έχει επιμεληθεί στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Δίσιγμα τα βιβλία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: βασικές αρχές και το ΜΕΤΑΔΕΔΟΜΕΝΑ της American Library Association.