Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Βιογραφικά προσκεκλημένων ομιλητών

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Αποστόλης Φιλιππόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ και στο Birkbeck College, University of London. Από το 1989 μέχρι και το 1996 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Essex. Έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής, μεταξύ άλλων, στα Πανεπιστήμια Bern και Glasgow. Είναι ερευνητικός εταίρος του CESifo  στο Μόναχο. H έρευνά του επικεντρώνεται στη Μακροοικονομική όπου έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης επιμεληθεί το βιβλίο Public Sector Economics and the Need for Reforms που εκδόθηκε πρόσφατα από το MIT Press και το CESifo.      

 Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νίκος Θεοχαράκης είναι καθηγητής πολιτικής οικονομίας και ιστορίας της οικονομικής σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Απόφοιτος του Βαρβακείου, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Διατέλεσε γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής (2015), πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ και πρόεδρος του ΔΣ στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ιωάννης Χολέζας αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Το 1999 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου και συνέχισε με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής με θέμα «Ιδιωτικές αποδόσεις της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Δίδαξε για δύο έτη στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως επισκέπτης λέκτορας και από το 2008 ανήκει στο ερευνητικό δυναμικό του ΚΕΠΕ. Έχει εμπειρία στην προετοιμασία και επεξεργασία μεγάλων βάσεων δεδομένων ατομικών στοιχείων, καθώς και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων με εμπεριστατωμένο και ξεκάθαρο τρόπο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και έχει απασχοληθεί με τη συγγραφή εκθέσεων και μελετών για λογαριασμό υπουργείων και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν ζητήματα που σχετίζονται ειδικά με την εκπαίδευση και γενικά με την αγορά εργασίας.

 

 
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Αριστοτέλης Κουτρούλης είναι Ερευνητής Β΄ Βαθμίδας στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Αποφοίτησε από τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 1992. Το 1995 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) από το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το University of Essex το 2003 με θέμα διατριβής «Financial Markets and Intermediaries, Economic Growth and Welfare». Από τον Ιούνιο του 2003 εργάζεται ως ερευνητής στο ΚΕΠΕ ενώ από το Μάιο του 2018 είναι μέλος της Steering Committee της Association of European Conjucture Institutes (AIECE). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μακροοικονομία, την οικονομική πολιτική και τη βιομηχανία. Έχει συμμετάσχει και συντονίσει μελέτες/εκθέσεις του ΚΕΠΕ και της AIECE ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα εγχώρια και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.