Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος δημοσίευσε πρόσφατα το τελευταίο τεύχος της online έκδοσής της Βιβλιογραφία (αρ. 54, Ιαν.-Μάρ. 2020) με θέμα Η πανδημία Covid-19 και η οικονομία. Το τεύχος περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονική μορφή από τις συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης και από ελληνικούς και διεθνείς ιστοχώρους, ελεύθερα προσβάσιμους στο διαδίκτυο, με έμφαση στην οικονομική διάσταση της πανδημίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Βιβλιοθήκη παραμένει στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Τμήμα Βιβλιοθήκης, Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, *Ελ. Βενιζέλου 21, 10250 Αθήνα
210-3202446, 210-3202396 210-3202129
library@bankofgreece.gr



Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ)

Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) ιδρύθηκε με τον νόμο 717/1977, και άρχισε να λειτουργεί το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτής του ΚΔΕΟΔ είναι ο αείμνηστος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Ευρυγένης, Ευρωβουλευτής και Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ΚΔΕΟΔ είναι εθνικός φορέας τεκμηρίωσης και έρευνας και λειτουργεί με την μορφή κρατικού νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Aνταγωνιστικότητας, διαθέτει όμως διοικητική και οικονομική αυτονομία και λειτουργεί χάριν προαγωγής της επιστημονικής έρευνας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Το ΚΔΕΟΔ ορίστηκε από την ίδρυσή του, με απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ως "Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης".

Επιστημονικό αντικείμενο:

  1. 1. To δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πρακτική των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  2. 2. Το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο και το δίκαιο των διεθνών συναλλαγών

  3. 3. To δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων

  4. 4. Το δίκαιο των κρατικών ενισχύσεων

  5. 5. Το δίκαιο της ενέργειας

  6. 6. Το δίκαιο της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου

 

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) πατώντας εδώ.