Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Βιογραφικά προσκεκλημένων ομιλητών

Σύντομο Βιογραφικο

Οικονομικός εμπειρογνώμων  στην Τράπεζα της Ελλάδος στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών  (1975 – 1980) και κατόπιν απέκτησε πτυχία MSc και διδακτορικό (PH.D) στις Οικονομικές Επιστήμες στο University of Illinois at Urbana των Η.Π.Α.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε περιοδικά καθώς και μονογραφίες με θέμα τη διεθνή οικονομική και τις οικονομίες των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος Phare-ACE και επιμελητής του σχετικού συλλογικού τόμου καθώς και κριτής άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχουν γίνει περισσότερες από 150 ετεροαναφορές στο δημοσιευμένο έργο του μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Τέλος έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Το βιογραφικό του είναι διαθέσιμο  στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://deps.panteion.gr/index.php/el/meli-dep-menu-all/48papazoglou-el