Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Ανακοινώσεις
3η Επιστημονική Ημερίδα του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)
«Δεξιότητες εργαζομένων σε βιβλιοθήκες: έμφαση στον οικονομικό τομέα»
Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023
Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων Κεντρικού Κτιρίου

Ο παραδοσιακός ρόλος της Βιβλιοθήκης ως θεματοφύλακα της καταγεγραμμένης γνώσης αλλάζει και παράλληλα αλλάζει ο παραδοσιακός ρόλος του βιβλιοθηκονόμου. Με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων που συμπίπτει με τα 11 χρόνια λειτουργίας του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών, το ΔΙ.Ο.ΒΙ. διοργανώνει δια ζώσης ημερίδα με τίτλο:

«Δεξιότητες εργαζομένων σε βιβλιοθήκες: έμφαση στον οικονομικό τομέα»,

την Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023, 09.00-14.00 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων Κεντρικού Κτιρίου, Μ. Καραολή & Α. Δημητρίου 80, Πειραιάς.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανίχνευση ενός νέου εργασιακού μοντέλου στις βιβλιοθήκες όπως αυτό διαμορφώνεται από τη ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών αφενός και αφετέρου τις νέες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που αναδύθηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι απαιτήσεις σε νέες δεξιότητες των εργαζομένων σε βιβλιοθήκες αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τη νέα πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας βιβλιοθηκών πανεπιστημίων, τραπεζικών ιδρυμάτων, ερευνητικών και κυβερνητικών φορέων της χώρας, με συνεκτικό δεσμό τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες πληροφόρησης οικονομικού περιεχομένου. Κύριος στόχος του Δικτύου είναι η ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών του μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών και πόρων.

Οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο ΔΙ.Ο.ΒΙ. προέρχονται από τους εξής φορείς: AlphaBank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνική Στατιστική Αρχή, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές/τριες, βιβλιοθηκονόμους και επιστήμονες της πληροφόρησης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των υποδομών των οικονομικών βιβλιοθηκών.

Οι ανακοινώσεις των εισηγητών θα αναρτηθούν, κατόπιν σχετικής έγκρισής τους, στην ιστοσελίδα του Δικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου οφείλουν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επισκέπτεστε τον επίσημο ιστότοπο του ΔΙ.Ο.ΒΙ, καθώς και τη σελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. στο Facebook: ΔΙΟΒΙ