Αρχική

ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Μέλη

Επικοινωνία

Ρωτήστε μας

Ανακοινώσεις
          Δράση στο πλαίσιο της
 
 

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων των μελών του με οικονομικό περιεχόμενο και γνώμονα την προβολή του ποιοτικού οικονομικού βιβλίου και την ανάδειξή του ως πολύτιμου εργαλείου ενημέρωσης και πληροφόρησης. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις ΔΙ.Ο.ΒΙ. εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μία διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την  UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας βιβλιοθηκών με συνεκτικό δεσμό τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες πληροφόρησης οικονομικού περιεχομένου. Αποστολή του Δικτύου είναι η συνεργασία των μελών και η ανταλλαγή πόρων με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους.

Στις 17 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, ώρα 17:00-19:00 θα παρουσιαστεί η νέα έκδοση της σειράς Εκθέσεις, Αρ. 80, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με τίτλο «Ελληνική μεταποίηση: εξελίξεις, προοπτικές και προκλήσεις πολιτικής» με συγγραφείς τους: Κουτρούλη Αριστοτέλη (συντονιστή), Αθανασίου Έρση, Κανελλόπουλο Νικόλαο, Κώτση Αγαπούλα, Χολέζα Ιωάννη. Η παρούσα έκδοση εστιάζει στις εξελίξεις των βασικών μεγεθών κατά κλάδο, αποτυπώνει την περιφερειακή διάσταση της απασχόλησης και εντοπίζει κλάδους με πλεονεκτήματα και προοπτικές ανάπτυξης.

Ομιλητές στη βιβλιοπαρουσίαση: Φιλιππόπουλος Απόστολος (Καθηγητής-Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Θεοχαράκης Νικόλαος (Καθηγητής-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Επίσης θα μιλήσουν και οι συγγραφείς της έκδοσης:

  1. Κουτρούλης Αριστοτέλης (συντονιστής μελετητικής ομάδας), ερευνητής ΚΕΠΕ
  2. Αθανασίου Έρση, ερευνήτρια ΚΕΠΕ
  3. Κανελλόπουλος Νικόλαος, ερευνητής ΚΕΠΕ
  4. Κώτση Αγαπούλα, ερευνήτρια ΚΕΠΕ
  5. Χολέζας Ιωάννης, ερευνητής ΚΕΠΕ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Είναι όμως απαραίτητη η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εδώ. Ακολουθήστε το ΔΙ.Ο.ΒΙ. στα κοινωνικά δίκτυα Facebook: ΔΙΟΒΙ, Twitter: diovi­helin.  

Πληροφορίες & διευκρινίσεις : Τηλ. 210-3676347, e-mail: library@kepe.gr